Beste leseopplevelser i 2023

Mine beste leseopplevelser i 2023 spenner et bredt spekter av sjangre, men felles for de alle er en god dose filosofisk undring. Her har jeg oppsummert de tre beste som anbefalinger for 2024.

The Book of Charlie

Det er ikke ofte man får anledning til å sope til seg livsvisdom fra noen som har levd i over 100 år. Det fikk David von Drehle gjennom sin nabo Charlie White. En fin fortelling om et langt og innholdsrikt liv, ispedd store doser livsfilosofi.

Mer informasjon om boken på Hardcover eller Goodreads

Året i skogen

Helt på tampen av året fikk jeg med meg mikroekspedisjonen til Torbjørn Ekelund. En kort, men utrolig billedlig og reflekterende bok om det å være et menneske, om naturen og hva vi tar oss til.

En veldig minneverdig leseopplevelse.

Mer informasjon om boken på Hardcover, eller Goodreads.

The Cemetery Of Forgotten Books

Serien består av fire bøker, så det utvider vel strengt tatt anbefalingen min til seks bøker totalt. Begynn med The Shadow Of The Wind som er første boken, så ser du fort om det blir tre eller seks bøker å lese for deg.

Bøkene faller inn under kategorien Books About Books, og om det bare er meg eller om lesesfæren på internett generelt har fått opp interessen for denne typen bøker, så dukker det i hvertfall til stadighet opp flere bøker som handler om bøker. Bøkene det handler om er ikke nødvendigvis hovedelementet, men er med på å gi lesegleden ved å holde i en bok, en ny dimensjon.

The Cemetery Of Forgotten Books handler om familien Sempere som driver en bokhandel i Barcelona på 1940-tallet og utover. Bøkene kretser rundt de forskjellige familiemedlemmene og personer de møter på gjennom årene. Fortellingene bytter på hovedkarakter, sjanger og tidsepoke, men vever de forskjellige personene inn gjennom bøkene. En fantastisk samling fortellinger om både sinnsforvirrede forfattere, trofaste venner og motbydelige vriompeiser.

Da jeg fullførte siste side av fjerde boken var det et ganske emosjonelt øyeblikk å innse at tiden med Sempere-familien og de andre rundt dem var over.

Mer informasjon om serien på Hardcover eller Goodreads

Så der har du mine tre anbefalinger for hva du kan ta til på om du trenger noe nytt å lese på i 2024. God lesning!